Unod, hogy az allergia irányítja az életed?

Sok ember folyamatosan panaszkodik, hogy erre vagy arra allergiás. Az életet bizonyos helyzetben megkeseríti, hasonló a náthához, mindenki tudja, milyen rosszul érezzük magunkat, amikor folyik az orrunk és úgy érezzük, mindenki minket néz. Egyáltalán nem kellemes.

Az allergia az immunrendszer fóbiája. A test válaszreakciója egy vagy több olyan anyagra, amely ártalmatlan a legtöbb ember számára. A szervezet hibás védekezése ez, védekezünk valami ellen, ami ellen nem is kellene. Az allergia mindig valami helyett van. Ha a szembesítés nem lehetséges az illető (nem vállalja fel a konfliktust) az elfojtott düh, harag helyett felszínre tör az allergia.

Az allergén (allergiás tüneteket kiváltó anyag) az életteliség, de egyben a piszok szimbóluma is. Elsősorban a reakció a légzőszerveket és a bőrt érintik, ami a külvilággal való kapcsolatot jeleníti meg.

A legismertebb allergének:

  • állatszőr: félelem a szerelem, ösztönszerű, szexuális vonatkozásaitól (pl. macskaszőr)
  • virágpor, pollen: félelem a termékenységtől, szerelemtől, szexualitástól
  • por: félelem a tisztátalanságtól, piszoktól.
  • tej: az édesanyával kapcsolatos
  • liszt: az édesapával való konfliktust tükrözi

Hogyan érezheted magad az oldás után?

Elmúlnak a tünetek, bátran felmered vállalni a konfliktusaidat. Az agresszivitást, ami benned van, normális módon képes leszel kezelni a mindennapi életedben. Szembe tudsz nézni az élet kihívásaival, könnyebben alkalmazkodsz más emberekhez.