Félelmet érzel, ha döntéseket kell hoznod?

Bizony ez nehéz helyzet… Szinte minden területünkön az életben találkozunk ezzel a mondattal önmagunkban (munka, magánélet, hobbi, hivatás). Nem egyszerű felvállalni, hogy mi is az, amit MI akarunk valójában. Mindenki nagyon okos dolgokat tud tanácsolni, persze, hiszen ez nem az ő élete. Szeretem azt a mondást, hogy ne ítélkezz, míg nem jártál az én cipőmben. Kívülről, minden olyan egyszerű fekete vagy fehér, de mint tudjuk a színskála végeláthatatlanul hosszú és a fehér és a fekete valójában nem is szín. 14 évesen elvárják tőlünk, hogy meghozzuk azt a döntést, hogy mik szeretnénk lenni, ha nagyok leszünk. Sok felnőtt ember a mai napig nem tudja, mi szeretne lenni. Nagyon sokan vannak, akik a szülei hatására mentek pl. mérnöknek, de világéletükben a tánc vonzotta őket. De nem mertek változtatni és a mai napig bánják, mert utálják, amit csinálnak. Az ilyen döntések miatt tették tönkre az életüket és megkeseredtek, másokat hibáztatnak az életük alakulásáért vagy a legrosszabb, amit tehettek, a gyerekeikre kényszerítették azokat az álmokat, amiket ők nem valósítottak meg vagy beléptek a mártírok szerepkörébe. Azt gondolom, sokszor tényleg a körülmények is segítenek a rossz pálya választásában. De őszintén? Ezek csak kifogások. Talán, ahogy ezt olvasod, dühöt érzel, de nem irányomban, hanem Önmagad felé. Ezt a témát nagyon szeretem, mert hidd el, ezen én is túl vagyok. Nem volt sétagalopp idáig eljutnom, többször elbuktam, mire ezt az álmomat megvalósítottam, de nem adtam fel. Most éppen a honlapomat olvasod és elértem azt, hogy azzal foglalkozom, amit mindig is szerettem volna csinálni. ☺  Neked is sikerülni fog!

Úgy érzed:

  • másra születtél, mint amit nap, mint nap csinálsz
  • a szüleid ötlete volt és nem mersz változtatni
  • többre vagy képes, mint amit mások hisznek rólad
  • kipróbálnál új dolgokat, de félsz mit gondolnak majd az emberek
  • vállalkozásba kezdenél, de félsz a kudarctól
  • kinevetnének a próbálkozásod miatt

Rengeteg félelmünk van, ezért is nem jutunk sokszor egyről a kettőre. Félünk, ez rendben is van egy határig, de a félelmet át lehet alakítani arra, hogy inkább motiváljon és elérjük azt, amit szeretnénk. Ez csak akkor jöhet létre, ha döntünk. A folyamatos libikóka játék teszi a legtöbb rosszat az életünkben és az a gondolat, hogy mi lett volna HA???

Szeretnél olyan életet, ahol te mindent megtettél, hogy jobb irányba tereld az életed és ne bánd az elszalasztott lehetőséget?

Győzzük le együtt az akadályaidat! ☺