Nem éled meg a szexualitást?

Szexualitás a mindennapokban: Kényes téma sok ember számára, édesanyáink idejében erről nem illet beszélni, pedig kellene. ☺ Én azt gondolom, hogy a nemi élet nélkül nem teljes az élet, hiszen ez az a terület ahol kendőzetlenül állunk a Társunk előtt. A legcsodálatosabb dolog lehet, ha két szerelmes között jön létre a meghitt pillanat. Bár sokszor nem merjük felvállalni a saját énünket a hálószobában, ciki erről beszélni. Van, akinek ez gondot jelent, valaki nem tudja, hogyan is álljon hozzá, hogyan hozza fel partnerének vágyait, álmait. Milyen módon teljesítse a másik elképzeléseit, amihez talán nem sok kedve van, mert nem fér bele az ő kialakított nézeteibe. Sokszor csak egyszerűen szeretnénk megélni önmagunkat a szexualitásban, szabadon gátlások nélkül. Rengeteg félelmet hoztunk magunkkal, mind a neveltetésünkből fakadóan, a sok baráti beszélgetés kapcsán, ráadásul a társadalom is adott elég tápanyagot ahhoz, hogy legyen bőven bűntudatunk, mit hogy kellene, illene csinálnunk. Úgy gondolom, ahogy az a bizonyos ajtó becsukódik és a két társ teljes egyetértésben éli meg a szexualitást, addig ez a dolog teljesen rendben van. A szexuális kultúránk teljesen egyedi és eltérhet másokétól.

Amennyiben úgy érzed, problémát okoz számodra, hogy:

  • nem mersz a társaddal nyíltan beszélgetni arról, hogy milyen vágyaid vannak
  • nem éled meg a nőiességedet, számodra a szex egy kötelező feladat
  • nem mered felvállalni, ami ott motoszkál belül, de már kipróbálnád
  • sok gátlásod van, nem mersz önmagad lenni
  • nem élvezed a szexualitást, nem tudsz feloldódni
  • sok mindent a felszínre hoznál, de nem mered, mert mit szólna, kinek gondolna a partnered

Minden emberben van gátlás, amit fel lehet oldani, csak el kell indulni az úton, néha segítséggel, ha nem merjük megtenni a kezdő lépést egyedül.

Amennyiben szeretnéd, hogy az életed teljessé váljon és te is szabadon, önfeledten tapasztald meg a boldogság egyik legszebb formáját, akkor segítek neked, hogy felvállald azt, aki valójában vagy!